3. division herrer Harlev – Nørresundby 74-71


Posted on marts 10th, by Martin Krøger in Referater 2007-2008. No Comments

Harlev – Nørresundby 74-71
(25-21, 21-12, 11-17, 17-21)

I første periode blev der fra kampens start åbnet op for posen fra de to mandskaber, der begge scorede mange points. Vium indledte kampen med et nemt lay-up efter et klassisk fast break, som vi kender ham, og Vissing fulgte kort efter op med en flot tre’er. Herefter viste Mikkel vejen for Harlevs effektivitet på straffekast og sendte to sikre i fra linien. I den resterende del af perioden løftede en godt spillende Thomas Andersen lidt af sløret for, hvad der ventede forude. Nørresundby holdte sig inde i kampen ved hjælp af deres overraskende hurtige spillere, som vi havde svært ved at dæmme op for uden at lave fejl. Derfor endte en målrig første periode med et Harlevforspring på små fire points.

En god snak i pausen før anden periode betød, at Nørresundbys hurtige og skudsikre spillere blev lukket ned af et solidt kæmpende Harlevhold. Samtidig blev vi ved med at sænke points i angrebet, der igen blev ført an af Thomas Andersen. Han opsnappede eksempelvis en angrebsrebound efter et straffekast og leverede en forrygende fade-away, hvor han fløj flere meter baglæns i luften og skød bolden op over Nørresundbys tometermand og rent i kurven. Et stykke inde i perioden måtte en blødende Morten Aasland kortvarigt forlade kampen efter at have modtaget en albue i ansigtet. Det viste sig imidlertid at være held i uheld, da en rygende hot Jesper Vium kom ind fra bænken og smækkede to tre’ere og et lay-up i kurven i periodens sidste minutter. Den flotte præstation blev krydret af Krøger, der i de døende sekunder sænkede en af karrierens utallige trepointsscoringer.

Med et forspring på 13 points gik Harlevdrengene ind til anden halvleg med det mål at knække Nørresundby helt. Klip lagde da også flot ud med en imponerende finger roller bag om kurven. Herefter gik det desværre lidt i stå angrebsmæssigt for Harlev, og i den anden ende begyndte Nørresundbys nummer 4 at røre på sig. Matchvinderen fra sidste opgør var ellers blevet holdt nede på kun fire points i første halvleg. Vium forhindrede den totale katastrofe ved at sænke endnu en tre’er, hvorefter han til endnu større forbløffelse for sine medspillere satte to sikre straffekast i kurven.

Før fjerde og sidste periode var Harlevs føring altså skrumpet til kun syv points og dermed under den magiske tipointsgrænse. Nørresundby fortsatte deres run og scorede nærmest på alt, hvad de sendte af sted – uanset hvor hårdt Harlevspillerne pressede dem. En energisk og koncentreret Harlevcoach, Thomas Johansen, arbejdede benhårdt på at finde en løsning og forsøgte at bryde nordjydernes rytme med velvalgte time outs. Med ryggen mod muren, bagude med 66-71 og to minutter tilbage på klokken valgte Thomas Andersen at gå amok – i positiv forstand. Han satte sig igennem med stærke rebounds i begge ender samtidig med, at han i angrebet afleverede mere end sædvanligt og på fornem vis spillede Harlevs store drenge fri under kurven. Især samarbejdet med Dan fungerede perfekt. Dan viste stor koldblodighed og sendte to meget afgørende scoringer i kurven – den sidste bragte Harlev foran med 72-71. Det lykkedes Harlev at erobre bolden i Nørresundbys efterfølgende angreb, og nu var der !
kun omkring 24 sekunder eller ét angreb tilbage. Harlev holdt tungen lige i munden og svingede bolden hurtigt rundt, så det var svært for modstanderen at lave en fejl for at stoppe tiden. Først med syv sekunder igen lykkedes det Nørresundby at fejle Thomas Andersen, der nu skulle skyde to vigtige straffe på grund af holdfejl. Heldigvis stod Thomas godt imod presset og scorede sikkert på begge kast. Efter syv lange sekunder kunne Harlevspillerne række armene i vejret og fejre en velfortjent sejr på 74-71 over den nu fortrængte ”onde ånd” fra Nørresundby.

Dagens mand blev uden sammenligning Thomas Andersen, der i bedste ”Kobe stil” gik ind og afgjorde kampen i den afgørende fase. Endda med flotte assists som Kobe sikkert ville have udeladt.

Straffe: 10/20 hvilket naturligvis giver en effektivitet på 50%. Ikke en tilfredsstillende procent, men dog god nok til at vi ikke tabte kampen på det. Til sammenligning scorede Nørresundby 18/27 = 67%.

For Harlev scorede: Thomas Andersen 23 pts, Jesper Vium 17 pts, Dan Kristiansen 12 pts, Klaus Kristiansen 8 pts, Mikkel Meldgaard 6 pts, Thomas Vissing 5 pts, Martin Krøger 3 pts.

Skriv et svarSeneste nyt

De seneste nyheder fra Harlev Basket.

Årets idrætsleder i Idrætsamvirket Aarhus – Tina Jørgensen

I dag uddelte Idrætsamvirket Aarhus prisen som “Årets idrætsleder”. Det blev ingen ringere end Harlev Baskets egen Tina Jørgensen, der meget velfortjent løb med...

Indkaldelse til generalforsamling i Harlev Basket

Der afholdes den ordinære generalforsamling den 17. marts 2016 kl. 19.00. Bestyrelsen har besluttet at servere ost og rødvin og derfor er tilmelding nødvendig...

Ingen træning i efterårsferien (uge 42)

Husk at hallen er lukket for fritidsaktiviteter, så der er ingen træning i efterårsferien. Vi ses i uge 43!