2. division damer Kolding BK – Harlev 61-63


Posted on december 17th, by Martin Krøger in Nyheder, Referater, Referater 2013-2014. No Comments

(25-18, 6-10, 22-11, 17-21, 1-3)

Sæsonens fjerde kamp var på udebane i Kolding, hvor vi for første gang i mange år var på besøg. Det blev en bizar, uhyre spændende og på ingen måder velspillet kamp.

Vi kendte stort set intet til hjemmeholdet inden dagens kamp, men var forberedt på, at der er ofte er stor forskel på kvaliteten af modstanden ude og hjemme i 2. division damer. Derfor var det ikke en stor overraskelse at værterne begyndte bedst. Den store overraskelse var derimod at vi havde endog meget svært ved at justere forsvaret, efterhånden som vi så Koldings spil mere an. Det kostede 25 point, men heldigvis havde vi på dette tidspunkt af kampen luft til at udnytte en del af de chancer, der bød sig i angrebet. Både Randi Eyde og Nanna Jørgensen udnyttede fint rummet bag Koldings guards, og vi var “kun” nede med 25-18 efter 1. periode.

Efter de første 10 minutter var det tydeligt, at værterne primært havde to strenge at spille på: Den ungarske guard Zita Antal (29 point) og spillende træner Anja Glud (24), som var en dominerende figur i begge felter. I 2. periode udnyttede vi dygtigt deres få pauser til at lukke helt af i forsvaret. Desværre for os var dette også perioden, hvor vi for alvor fik set konsekvensen af manglende pres til træning, for til trods for meget fint spil ude på banen, gik holdet i noget lignende total panik, når de blot tænkte på at afslutte tæt på kurven. Frie skud blev til airballs og frie layups blev blev brændt. Nanna holdt os inde i kampen, men vi burde have scoret (mindst) det dobbelte af de 10 point, vi fik skrabet sammen.

Bagud beskedne 31-28 ved pausen, var træneren overhovedet ikke i tvivl om, at NU havde vi has på hjemmeholdet. Træneren har sjældent været mere galt afmarcheret. På blot 3 minutter forærede vi Kolding to frie treere og to layups plus et bonuskast – Harlevs forsvar var i gavehumør, mens trænerens julestemning forsvandt som sne i decemberregnen. Efter den indledende storm fik vi lukket hullerne, og Katja Nielsen havde nogle afgørende aktioner i forsvaret med gode blocks og en yderst vigtig rebound, hvor Koldings stjerneguard fik sin femte fejl. Hjemmeholdet var nede på 5 spillere, men foran 53-39 inden 4. periode, fordi vi stadig ikke var i stand til at score på frie afslutninger.

Uden deres bedste spiller i både forsvar og angreb, og plaget af fejlproblemer, havde vi hjemmeholdet på glatis. Vi havde dog også langt op, så vi stod foran en spændende sidste periode. Vi satte et personligt pres op for at gøre det så svært som muligt for Kolding at spille bolden ind og op ad banen, hvilket gav pote. Rikke Klode fik has på hvor kurven var, og scorede 8 point, mens Randi og Nanna udnyttede pladsen bag Koldings urutinerede forsvarere. Med under to minutter igen var vi dog stadig nede med 60-54, da hjemmeholdet blev reduceret til 4 spillere. Tina Jørgensen scorede to vigtige point på et drive, men vi fejlede, og Randi måtte se resten af kampen fra bænken. Kolding brænder begge kast og Nanna suser op i modsatte og scorer. 60-58, og under et minut igen. Det lykkedes os igen at presse Kolding til at smide bolden væk, og denne gang udligner Nanna til 60-60. Forsvaret erobrer igen bolden fra de fortvivlede værter, som fejler Rikke. To kast med 7,3 sekunder igen. Det første kast rammer ringen, danser rundt – og går ved siden af kurven. Et forsøg mere gør det samme og i panikken ved rebounden fejler vi Koldings mest erfarne spiller. 3,5 sekunder igen. To kast. Første kast er helt skævt. Træneren kalder timeout, hvis hun scorer, så vi kan sætte sidste spil op. Kolding misser, rebound Harlev, ingen timeout, men et kapløb med tiden, som vi taber. Overtid!

I overtiden viser det sig at være ganske svært at spille i overtal. Kolding får en spiller skadet, så de nu kun er tre tilbage. Så får Nanna sin femte fejl for at blive ramt af modstanderens albue – den fjerde fik hun for at have sin kind i vejen for en modstanders hånd! Og 4 mod 3 uden guards er ikke en situation, vi øver tit. Pigernes gummiarm giver Kolding chancen på straffelinjen, hvor de udnytter 1 ud af 4 kast til føring 61-60. Så træder formanden i karakter med en sikker scoring til 62-61 (vores første føring i kampen), Rikke trækker endnu en femte fejl, så værterne nu kun er to tilbage på banen. Hun sætter det ene, og da vi få sekunder senere trækker endnu endnu en femte fejl, er Kolding reduceret til kun en kampklar spiller, og dommerne fløjter en bizar, medrivende og gråthårsfremkaldende kamp af. Sejr til Harlev 61-63 efter basketballlovens §21: “Kamp tabes på grund af svigtende forudsætninger”!

For Harlev scorede Nanna Jørgensen 17 point, Rikke Klode 15, Randi Eyde 15, Tina Jørgensen 9, Katja Nielsen 7, Karina Heide 0

Skriv et svarSeneste nyt

De seneste nyheder fra Harlev Basket.

Årets idrætsleder i Idrætsamvirket Aarhus – Tina Jørgensen

I dag uddelte Idrætsamvirket Aarhus prisen som “Årets idrætsleder”. Det blev ingen ringere end Harlev Baskets egen Tina Jørgensen, der meget velfortjent løb med...

Indkaldelse til generalforsamling i Harlev Basket

Der afholdes den ordinære generalforsamling den 17. marts 2016 kl. 19.00. Bestyrelsen har besluttet at servere ost og rødvin og derfor er tilmelding nødvendig...

Ingen træning i efterårsferien (uge 42)

Husk at hallen er lukket for fritidsaktiviteter, så der er ingen træning i efterårsferien. Vi ses i uge 43!